258 milliós rekordnyeresége lett Schadl György végrehajtói irodájának

május 30., hétfő 18:42
12

A társaság friss pénzügyi beszámolója szerint 2021-ben az alapítása óta a legnagyobb bevételét és nyereségét érte el az a végrehajtói iroda, ami Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnöke és a felesége tulajdonában áll – írta meg a 24.

A gödöllői végrehajtói irodának 462 millió forint bevétele lett, ennek több mint a fele, 258 millió forint a nyereség. A Schadl házaspár egyelőre nem vette ki a cégből a pénzt, hanem eredménytartalékba helyezte.

A társaság 25 embert foglalkoztat, a korrupció gyanújával letartóztatott Schadl György szintén végrehajtó felesége, Schadl-Baranyai Helga irányítja. A nő a férfi bebörtönzése után az ő budaörsi irodájának vezetését is átvette Schadl „állandó helyetteseként”.

A többek között tartozásbehajtások és kilakoltatások végrehajtását végző Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta 2,5-szeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

Schadl Györgyöt novemberben tartóztatták le abban a bűnügyben, amibe belebukott a szintén gyanúsított igazságügyi államtitkár, Völner Pál is. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár a gyanú szerint 3 éven át kaphatott rendszeresen kenőpénzt (összesen 83 millió forintot) a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Schadl György Illusztráció: Kiss Bence

Az ügyészség szerint Schadl több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a kapcsolatnak hála. A korrupciós ügynek 15 terheltje van (köztük több végrehajtó), akik közül többen beismerő vallomást tettek. Schadl november óta börtönben van, de azóta is ő az elnöke a köztestületnek.

Az elmúlt években Schadl György – részben feleségével együtt – 19 ingatlant szerzett, vett lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben is, illetve nyaralót Siófokon.

Schadl és Völner ügyeiben Rogán Antal kabinetfőnöke is érintett volt, ennek ellenére maradhatott a miniszter kabinetfőnöke.

A Völner–Schadl-ügy nyomozati anyagának feldolgozásáért a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Magyar Sajtódíjat adott a 444-nek. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt