Maradt Rogán Antal kabinetfőnöke Nagy Ádám

bűnügy
2022 május 17., 15:12
comments 1

Rogán Antal kabinetfőnöke, egyben legkisebb fiának keresztapja Nagy Ádám, akinek a családja ingatlanokon keresztül is kötődik a miniszterhez. Nagy tagja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságának és az Antenna Hungária igazgatóságának, 2016-tól 2019-ig pedig a Hungaroring Zrt. igazgatóságának volt tagja.

Nagy Ádám volt az, akinek a nyomozati anyagok szerint Schadl György a kapcsolatai segítségével sikeres egyetemi vizsgákat intézett Pécsen, bár az egyetem mindent rendben talált. Nagy cége 2020-ban megvásárolta a Schadl vezette Végrehajtói Kar 1800 m2-es, becslések szerint több 100 millió forintot érő irodaházát.

A Magyar Hang közérdekű adatigénylésére a Miniszterelnöki Kabinetiroda azt az egyszerű információt, hogy ott dolgozik-e még Nagy Ádám, 3 hónapnyi időhúzás után – április végén – így árulta el:

„Tájékoztatjuk, hogy Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke Nagy Ádám. Felhívjuk a figyelmét, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda dolgozóival szemben egyetlen hatóság sem állapított meg szabálytalanságot. A reménytelen helyzetben lévő baloldal kétségbeesett hazugságaival pedig nem foglalkozunk.”

A lap azt írja, azt még nem tudni, hogy Rogán az újonnan kezdődő ciklusban is maga mellett tartja-e kabinetfőnökeként Nagy Ádámot.

photo_camera Balról jobbra: Rogán Antal az akkori feleségével, Rogán-Gaál Cecíliával és Nagy Ádámmal a Gundel étterem előtt 2014 májusában. Fotó: 444

Tehát a Völner–Schadl-ügy óta az történt, hogy Schadl György továbbra is a végrehajtói kar elnöke, Nagy Ádám maradt Rogán kabinetfőnöke, Rogán Antal pedig megkapta a korrupcióüldözést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt