Megkérdezték az orosz külügyminisztert Putyin vélt betegségéről

háború
2022 május 30., 04:43
comments 8

Interjút adott a francia TF1 és LCI csatornáknak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. A politikus nyíltan beszélt arról, hogy a Donbasz elfoglalása „feltétel nélküli prioritása” az orosz vezetésnek.

link Forrás

„Az Orosz Föderáció által független államként elismert Donyeck és Luhanszk régiók felszabadítása feltétel nélküli prioritás”, mondta Lavrov az interjúban, ami pedig a többi ukrajnai területet illeti, „a népnek magának kell döntenie a jövőjéről ezeken a területeken”.

Szergej Lavrov
photo_camera Szergej Lavrov Fotó: Sputnik via AFP

Az interjúban megkérdezték Lavrovot Putyin feltételezett betegségéről. Pár hete egy meg nem nevezett orosz oligarcha beszélt arról, hogy az orosz elnök „nagyon beteg, vérrákja van”. Korábban pedig Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője mondta azt a Sky Newsnak, hogy Putyin „nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, és nagyon beteg”.

Vlagyimir Putyin és támogatói Moszkvában.
photo_camera Vlagyimir Putyin és támogatói Moszkvában. Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/Sputnik via AFP

Az orosz külügyminiszter mindezekre az értesülésekre azt mondta: „nem hiszem, hogy épeszű emberek valamilyen betegség vagy baj jeleit látják rajta”. Szerinte magáért beszél, hogy Putyin, aki októberben tölti be a 70. életévét, minden nap megjelent a nyilvánosság előtt ez elmúlt hetekben. „Meg lehet nézni őt a képernyőkön, lehet olvasni és hallgatni a beszédeit” - mondta.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.