Megkérdezték az orosz külügyminisztert Putyin vélt betegségéről

háború
május 30., 4:43
comments 8

Interjút adott a francia TF1 és LCI csatornáknak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. A politikus nyíltan beszélt arról, hogy a Donbasz elfoglalása „feltétel nélküli prioritása” az orosz vezetésnek.

„Az Orosz Föderáció által független államként elismert Donyeck és Luhanszk régiók felszabadítása feltétel nélküli prioritás”, mondta Lavrov az interjúban, ami pedig a többi ukrajnai területet illeti, „a népnek magának kell döntenie a jövőjéről ezeken a területeken”.

photo_camera Szergej Lavrov Fotó: Sputnik via AFP

Az interjúban megkérdezték Lavrovot Putyin feltételezett betegségéről. Pár hete egy meg nem nevezett orosz oligarcha beszélt arról, hogy az orosz elnök „nagyon beteg, vérrákja van”. Korábban pedig Kirilo Budanov, az ukrán Védelmi Minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője mondta azt a Sky Newsnak, hogy Putyin „nagyon rossz mentális és fizikai állapotban van, és nagyon beteg”.

photo_camera Vlagyimir Putyin és támogatói Moszkvában. Fotó: VLADIMIR ASTAPKOVICH/Sputnik via AFP

Az orosz külügyminiszter mindezekre az értesülésekre azt mondta: „nem hiszem, hogy épeszű emberek valamilyen betegség vagy baj jeleit látják rajta”. Szerinte magáért beszél, hogy Putyin, aki októberben tölti be a 70. életévét, minden nap megjelent a nyilvánosság előtt ez elmúlt hetekben. „Meg lehet nézni őt a képernyőkön, lehet olvasni és hallgatni a beszédeit” - mondta.

(via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt