Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország Ukrajnát

május 30., hétfő 11:31
39

Novák Katalin tegnap, az egyetlen működő ukrán tévécsatorna adománygyűjtő műsorában Magyarország támogatásáról biztosította az ukránokat az oroszok ellen vívott honvédő háborújukban. A segítség nem is váratott magára.

Miseborszállítmánnyal támogatja Magyarország az ukrajnai hívő közösségeket - írja az MTI.A muníciót a lengyelek segítenek eljuttatni a háború sújtotta országba. A szállítmányt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára indította útnak hétfőn Budapestről Ukrajnába, ahol már több mint háromezer civil halt meg a fegyveres konfliktus miatt.

Soltész Miklós Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Soltész Miklós kiemelte: az ukrajnai háborúnak súlyos gazdasági következményei vannak, és az élelmiszer-, ruha- és gyógyszerszállítmányok mellett

legalább ennyire fontos a hitélet gyakorlásához nélkülözhetetlen eszközökkel, így például miseborral támogatni az ukrajnai katolikus közösségeket.A közel ötszáz liter, liturgikus célra használható, jó minőségű bort a Magyar Katolikus Karitász gyűjtötte össze, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szállítja Lengyelországba, ahonnan a lengyel karitász juttatja el Ukrajnába, ahol embereket ölnek fegyverekkel.

„Lengyel barátainkkal vitában állunk” ugyan, mert „mi továbbra sem vagyunk hajlandók” sem fegyvert, sem katonát küldeni Ukrajnába, de „minden együttműködésre készek vagyunk”, amellyel akár a Magyarországra menekült családoknak, akár a Kárpátalján vagy Belső-Ukrajnában maradt embereknek segítünk - mondta az államtitkár, amikor misebort küldött abba az országba, ahol tömegmészárlásokat hajtanak végre fegyveres katonák.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt