Bulgária 2024 végéig kap felmentést az orosz olajembargó alól

külföld
2022 május 31., 13:28

Bulgária 2024 végéig mentesül az orosz olajembargó alól, mondta Brüsszelben újságíróknak Kiril Petkov bolgár miniszterelnök. Részleteket néhány napon belül ígért.

Petkov szerint a mentesség időt ad Bulgáriának arra, hogy az olajfinomítóit másfajta olaj feldolgozására is alkalmassá tegye. Azt is mondta, hogy „örül" az új szankciós csomag elfogadásának, és hogy ennek hatására az Oroszországba áramló pénzt meg tudják állítani.

Kiril Petkov a Tovább Változunk vezetője és a jelenlegi bolgár miniszterelnök
photo_camera Kiril Petkov a Tovább Változunk vezetője és a jelenlegi miniszterelnök Fotó: GEORGI PALEYKOV/NurPhoto via AFP

Kedden hajnalban állapodtak meg az uniós állam- és kormányfők az orosz olajimportról, amit a tankhajókon érkező kőolaj esetében betiltottak. A tilalom átmeneti kivételként nem vonatkozik a csővezetéken szállított kőolajra. Magyarország egyelőre mentesül az olajembargó alól, amit Orbán sikeres zsarolásként értékelt. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.