Érdemei elismerése mellett távozik a MÁV-vezér

június 1., szerda 10:24
9

2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-VOLÁN-csoport elnök-vezérigazgatója. Homolya Róbert 2018 óta vezette az ország legtöbb munkavállalót foglalkoztató vállalatát. Utódlásáról a későbbiekben születik döntés - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A távozás/menesztés oka nem derül ki, de a minisztériumi közlemény hosszan méltatja Homolyát:

  • irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés.
  • vezetésével indult el a VOLÁNBUSZ MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar rég esedékes felújítása.
  • a legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás

A távozás oka az is lehet, hogy országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK), amelynek feladata a MÁV-Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak az állam nevében történő megrendelése, a közösségi közlekedési menetrendek összehangolása, a tarifarendszerek egységesítése és az utasok még színvonalasabb kiszolgálása. A szervezetet egyelőre Vitézy Dávid újonnan kinevezett közlekedési államtitkár vezeti.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt