Érdemei elismerése mellett távozik a MÁV-vezér

közlekedés
2022 június 01., 10:24

2022. június 15-i hatállyal távozik a MÁV-VOLÁN-csoport elnök-vezérigazgatója. Homolya Róbert 2018 óta vezette az ország legtöbb munkavállalót foglalkoztató vállalatát. Utódlásáról a későbbiekben születik döntés - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium.

photo_camera Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A távozás/menesztés oka nem derül ki, de a minisztériumi közlemény hosszan méltatja Homolyát:

  • irányítása alatt a járványhelyzetben is megbízhatóan működött a vasúti közlekedés.
  • vezetésével indult el a VOLÁNBUSZ MÁV-csoportba integrálása és számos jelentős fejlesztés, köztük a Nyugati pályaudvar rég esedékes felújítása.
  • a legnagyobb hazai vasúti és közúti közösségi közlekedési szolgáltatóknál tavaly így már 57 ezer munkavállalót érintően született meg az újabb hároméves bérmegállapodás

A távozás oka az is lehet, hogy országos hatáskörű közlekedésszervezőként megalakult a Nemzeti Közlekedési Központ (NKK), amelynek feladata a MÁV-Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak az állam nevében történő megrendelése, a közösségi közlekedési menetrendek összehangolása, a tarifarendszerek egységesítése és az utasok még színvonalasabb kiszolgálása. A szervezetet egyelőre Vitézy Dávid újonnan kinevezett közlekedési államtitkár vezeti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.