Ilyen büntetőfékezés még nem volt, gyalog ment, de gyorsan autóba pattant, hogy a busz elé vághasson

bűnözés
2022 június 01., 07:49
comments 19

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári férfival szemben, aki úgy vezette le „a közlekedés során ért sérelme miatti indulatát”, hogy a mögötte haladó busz vezetőjét vészfékezésre kényszerítette.

A részletek az ügyészség interpretálásában:

„A vádlott 2021 júniusában az úttesten gyalogosan haladt, amikor megítélése szerint túl közel ment el mellette a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusz, melyben több személy utazott. A férfit felbőszítette a közlekedési szituáció, ezért a közelben parkoló kocsijába szállt és a busz után hajtott.

A vádlott az autóbuszt egy megállónál érte utol, ahol az úton szabálytalanul megállva a sofőrt trágár szavakkal szidni kezdte. Ez azonban nem volt kellő elégtétel a férfinak, hanem 200 métert megtéve megállt az úttest jobb oldalán, majd amikor a busz közvetlenül mögé ért, hirtelen elé kanyarodott. A vádlott veszélyeztető magatartása miatt az autóbusz vezetője vészfékezésre kényszerült, melynek következtében az egyik leszállni készülő idős utas elesett, beverte fejét és eszméletét vesztette.”

Ha mindez még nem lett volna elég, a vádlott „anélkül hajtott el a helyszínről, hogy a buszon utazó sértettek állapotáról meggyőződött volna, illetve a nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett idős utasnak a tőle telhető segítséget nyújtotta volna”.

Az ügyészség börtönbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

A büntetőfékezés következménye videón:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.