Oroszország megdicsérte Magyarországot, amiért kiszedették Kirill pátriárkát az EU-s szankciós csomagból

háború
2022 június 02., 17:02
comments 10

„Szóval Kirill pátriárka neve kikerült a 6. szankciócsomagból Magyarország szilárd álláspontja, józan esze és politikai akarata miatt, ami megakadályozta az újabb súlyos problémákat. Mi volt a többi EU-állam álláspontja ebben a kérdésben? Görögországé például?”

Így dicsérte meg hazánkat Mihail Uljanov, Oroszország nagykövete az ENSZ bécsi intézményeinél, miután Orbán nyomására lekerült Kirill orosz pátriárka az európai uniós szankciós listáról.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a 2018-as moszkvai találkozójukon
photo_camera Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin a 2018-as moszkvai találkozójukon Fotó: Alekszej Druzsinyin/AFP

Brüsszel azzal vádolta a pátriárkát, hogy aktívan támogatja Oroszország Ukrajna elleni háborúját. Kirill egy prédikációjában azt mondta, Oroszország nem támadott meg senkit, és nem is akart háborút, csupán a határait védte.

Michael Gahler, a Néppárt külügyi szóvivője – annak ellenére, hogy Bayer Zsolt kussolásra szólította fel – azt üzente: „Ölelje meg Orbánt az, aki áldást ad Putyin embertelenségeire…”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.