Egymillió kocsit hív vissza a Mercedes fékhibák miatt

közlekedés
2022 június 06., 09:25

Közel egymillió korábbi autóját hívja vissza a Mercedes, mert gond lehet a fékrendszerükkel. A hétvégén a német autógyártó bejelentette, hogy felveszi a kapcsolatot a tulajdonosokkal, mivel az ő kocsijuknál is előrehaladott korrózió léphetett fel. A visszahívás 993 407 járművet érint, amiből 700 ezer Németországban üzemel. A Mercedes tavaly is hasonló számban hívott vissza autókat, mert azoknak pedig a segélyhívó rendszerével voltak gondok.

A mostan visszahívás jellemzően 2004 és 2015 között készült ML- és a GL-osztályú SUV-okra, valamint az R-osztályú mikrobuszokra vonatkozik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.