„Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit” - írja Zelenszkij tanácsadója

június 6., hétfő 8:33
26

„Az európai család "egyetlen" problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.”

Ezt írta ki a Twitterre magyarul is (néhány nyelvi hibával) Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója. Podoljak azért Kövér Lászlónak címezte az üzenetet, mert a házelnök a hétvégén arról beszélt, Zelenszkijnek pszichés problémája van.

Az ukrán külügy válaszul Kövér mentális állapota felől érdeklődött. Podoljak pedig arra is utal a posztban, hogy Magyarország múlt héten több olyan szankcióval szemben is fellépett, amiket az Oroszország által indított háború miatt vetett volna ki az unió.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt