„Magyarország olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit” - írja Zelenszkij tanácsadója

külföld
2022 június 06., 08:33
comments 26

„Az európai család "egyetlen" problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában. A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el. Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen.”

link Forrás

Ezt írta ki a Twitterre magyarul is (néhány nyelvi hibával) Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója. Podoljak azért Kövér Lászlónak címezte az üzenetet, mert a házelnök a hétvégén arról beszélt, Zelenszkijnek pszichés problémája van.

Az ukrán külügy válaszul Kövér mentális állapota felől érdeklődött. Podoljak pedig arra is utal a posztban, hogy Magyarország múlt héten több olyan szankcióval szemben is fellépett, amiket az Oroszország által indított háború miatt vetett volna ki az unió.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.