Rogán Antal minisztériuma tízszer több pénzből gazdálkodhat, mint tavaly

június 7., kedd 12:46
10

Jól mutatja, mennyire felpumpálták Rogán Antal minisztériumát az új kormányban, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda költségvetése a tavalyihoz képest több mint tízszeresére nőtt. Az előző ciklusban Rogánhoz a Miniszterelnöki Kabinetirodán kívül még csak a Nemzeti Kommunikációs Hivatal és a Nemzeti Koncessziós Iroda tartozott, aminek a működtetését tavaly 44,8 milliárdból hozta ki. De az új kormánystruktúrában már az ő felügyelete alá tartoznak többek között a polgári titkosszolgálatok, a kormányzati informatika és a turizmustámogatás is, valamint a Miniszterelnöki Kormányiroda feladatait is megkapta, ami korábban közvetlenül Orbán Viktor irányítása alatt működött.

Minderre már 482,4 milliárdot kap a 2023-as költségvetésből.Pedig a Kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok soron futó propagandakiadásokra jövőre 6 milliárd forinttal kevesebbet terveztek be, mint a kampányévben: 18 milliárd helyett csak 12 milliárdot. A titkosszolgálatok azután sem kapnak jelentősen több pénzt, hogy Rogán Antalhoz kerülnek. A legnagyobb tételt (151,3 milliárd) Rogánnál az M5-ös és M6-s autópályák rendelkezésre állási díjai.

Visszafogták a turisztikai fejlesztések célelőirányzatait is: amíg idén 91,4 milliárd volt erre a Gazdaság-Újraindítási Alapban, jövőre a Miniszterelnök Kabinetiroda csak 71,9 milliárdot kap erre. Persze év közben különböző átcsoportosításokkal még nőhetnek ezek a költségek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt