Ezeknek a rendőröknek már egy szavát sem hiszi el senki

Lezárt tartalom a Kör tagjainak KULTÚRA
2022 június 11., 16:59
comments 2
  • David Simon, a Drót készítője visszatért Baltimore utcáira a Miénk a város című hatrészes minisorozattal az HBO-n.
  • Ez nem folytatás, hanem egy igaz történet dramatizálása.
  • A sorozat bűnöző rendőrökről és az elveszített drogellenes háborúról szól.

A Miénk a város elején a főszereplő rendőr, Wayne Jenkins Baltimore utcáin járőrözve szembetalálkozik egy férfival, aki a boltból kilépve húz egyet a kezében lévő üvegéből. Az üveget barna papírzacskó takarja. A tekintetük találkozik, aztán a rendőr fogja magát, és a botjával összetöri a férfi üvegét.

Persze az is érti, hogy valami nem stimmel ezzel a rendőrrel, aki újoncként érkezik David Simon világába. Drót-veteránok viszont emlékezhetnek Bunny Colvin rendőr monológjára a sorozat harmadik évadjából, így nekik még többet mond a jelenet.

Colvin beszédében azt idézi fel, amikor évtizedekkel korábban betiltották az utcai alkoholfogyasztást. A munkásnegyedek lakóinak sokszor az egyetlen szórakozása volt, ha este kimentek a házuk elé egy itallal a szomszédaik társaságában. A törvény viszont törvény: a rendőrök akkor sem engedhették ezt, ha egyébként az italozók nem ártottak senkinek. Egy névtelen zseni aztán egy nap kitalálta a megoldást, mondta Colvin: barna papírzacskóba tette az üveget. Ha így isznak az utcán, azzal megadják a tiszteletet a rendőröknek, mert nem nyíltan sértenek törvényt, a rendőrök pedig foglalkozhatnak inkább az igazi bűnügyekkel. Ez volt a nagy polgári kompromisszum, mondta Colvin a Drótban.

Ezt zúzza szét Jenkins az első jelenetben.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt