14 országban nem mutathatják be a Toy Story előzményfilmjét, mert van benne egy leszbikus pár

FILM
2022 június 14., 17:21
comments 13

A Disney 14 ázsiai és közel-keleti országban nem kapott engedélyt a Pixar új animációs filmje, a Lightyear bemutatójához. Emellett Kínában a hatóságok azt kérték a vállalattól, hogy vágjanak ki jeleneteket a filmből, amit a Disney megtagadott, így valószínűleg ott sem kerül a mozikba - mondta Galyn Susman producer a Reutersnek.

Buzz és Izzy.
photo_camera Buzz és Izzy. Fotó: Disney / Pixar

A Lightyear a Toy Story előzményfilmje, Buzz (hangja Chris Evans) egyik fiatalkori kalandjáról, akinek űrhajós társa, Izzy egy nővel házasodik össze. Egy jelenetben a két női karakter röviden megcsókolja egymást. Emiatt az Egyesült Arab Emírségekben be is tiltották a filmet, ugyanis az azonos neműek közti csók nem felel meg az ország médiatartalmi előírásainak. A homoszexualitás a legtöbb közel-keleti országban büntetendő.

A Buzz hangját adó Chris Evans szerint azt mondta: „Nagyszerű, hogy részesei vagyunk valaminek, ami lépéseket tesz a társadalmi befogadás felé, de frusztráló, hogy még mindig vannak olyan helyek, ahol nem tartanak ott, ahol kellene.” (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.