14 országban nem mutathatják be a Toy Story előzményfilmjét, mert van benne egy leszbikus pár

FILM
2022 június 14., 17:21
comments 13

A Disney 14 ázsiai és közel-keleti országban nem kapott engedélyt a Pixar új animációs filmje, a Lightyear bemutatójához. Emellett Kínában a hatóságok azt kérték a vállalattól, hogy vágjanak ki jeleneteket a filmből, amit a Disney megtagadott, így valószínűleg ott sem kerül a mozikba - mondta Galyn Susman producer a Reutersnek.

photo_camera Buzz és Izzy. Fotó: Disney / Pixar

A Lightyear a Toy Story előzményfilmje, Buzz (hangja Chris Evans) egyik fiatalkori kalandjáról, akinek űrhajós társa, Izzy egy nővel házasodik össze. Egy jelenetben a két női karakter röviden megcsókolja egymást. Emiatt az Egyesült Arab Emírségekben be is tiltották a filmet, ugyanis az azonos neműek közti csók nem felel meg az ország médiatartalmi előírásainak. A homoszexualitás a legtöbb közel-keleti országban büntetendő.

A Buzz hangját adó Chris Evans szerint azt mondta: „Nagyszerű, hogy részesei vagyunk valaminek, ami lépéseket tesz a társadalmi befogadás felé, de frusztráló, hogy még mindig vannak olyan helyek, ahol nem tartanak ott, ahol kellene.” (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt