14 országban nem mutathatják be a Toy Story előzményfilmjét, mert van benne egy leszbikus pár

június 14., kedd 17:21
13

A Disney 14 ázsiai és közel-keleti országban nem kapott engedélyt a Pixar új animációs filmje, a Lightyear bemutatójához. Emellett Kínában a hatóságok azt kérték a vállalattól, hogy vágjanak ki jeleneteket a filmből, amit a Disney megtagadott, így valószínűleg ott sem kerül a mozikba - mondta Galyn Susman producer a Reutersnek.

Buzz és Izzy. Fotó: Disney / Pixar

A Lightyear a Toy Story előzményfilmje, Buzz (hangja Chris Evans) egyik fiatalkori kalandjáról, akinek űrhajós társa, Izzy egy nővel házasodik össze. Egy jelenetben a két női karakter röviden megcsókolja egymást. Emiatt az Egyesült Arab Emírségekben be is tiltották a filmet, ugyanis az azonos neműek közti csók nem felel meg az ország médiatartalmi előírásainak. A homoszexualitás a legtöbb közel-keleti országban büntetendő.

A Buzz hangját adó Chris Evans szerint azt mondta: „Nagyszerű, hogy részesei vagyunk valaminek, ami lépéseket tesz a társadalmi befogadás felé, de frusztráló, hogy még mindig vannak olyan helyek, ahol nem tartanak ott, ahol kellene.” (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt