Angliában nyert négy góllal a magyar válogatott

magyar válogatott
2022 június 14., 20:38

Nagyon okos és szervezett játékkal a hazai győzelem után idegenben is verte az angol válogatottat a magyar csapat a Nemzetek Ligájában.

Angol-magyaron már elkerülhetetlen, hogy legyen valami a nézőtéren, itthon általában az angolok antirasszista gesztusát, a térdelést szokták kifütyülni, az angolok most a magyar himnusz alatt üzenték meg a magyar szurkolóknak, hogy "Rasszista rohadékok, tudjuk, mik vagytok".

link Forrás

A meccs maga úgy indult, hogy a budapesti meccsnél jobban iparkodtak az angolok, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. Tartani lehetett attól, hogy a 11 nap alatt lejátszott 4 meccs miatt a magyar válogatott alapemberei fáradtak lesznek, az angol csapatnál nagyobb volt a választási lehetőség. De aztán a 16. perc teljesen átalakította a meccset, egy szabadrúgás után Kane nem tudta elrúgni a labdát, Sallai átvette, és nagy erővel berúgta.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP

Innentől kiegyenlítettebb lett a meccs, a legveszélyesebb helyzet a magyar kapu előtt az volt, amikor Orbán kapura tartó fejesét Dibusz védte nagy bravúrral. 1-0 volt a félidőben, nem érdemtelenül. Nyoma sem volt fáradtságnak, fegyelmezetten és jól játszott már ekkor is a válogatott.

A második félidő pedig még simább volt. A csereként beálló Ádám Martin adott gólpasszt Sallainak, aztán még egyet Nagy Zsoltnak. Ezután kiállították még Stonest, Gazdag pedig a 89. percben rárúgott még egyet, Nagy Ádám varázslatos passza után.

link Forrás

Mindezt Orbán Viktor a helyszínen nézte meg.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

0-4, vagy magyar szempontból 4-0, a magyar válogatott vezeti 4 forduló után a Nemzetek Ligája csoportot, oda-vissza verte Angliát. Anglia 1928 óta nem kapott ki hazai pályán négy góllal. A hazai csapatot kifütyülte a közönség.

photo_camera Fotó: ADRIAN DENNIS/AFP

A válogatottban először duplázó Sallai Roland azt mondta, hogy szerinte a magyar válogatott jobban akarta a győzelmet, mindenki csúszott-mászott, az utolsó erejét is beleadta a meccsbe.

A csoport másik meccsén Németország 5-2-re verte Olaszországot.

4 forduló után:

  1. Magyarország 7 pont
  2. Németország 6 pont
  3. Olaszország 5 pont
  4. Anglia 2 pont

Anglia-Magyarország 0-4 (0-1)
Wolverhampton, vezette Clément Turpin (francia)

Anglia: Ramsdale – Walker, Guehi, Stones, James – Gallagher (Mount, 56.), Phillips, Bellingham (Foden, 67.) – Saka, Kane, Bowen (Sterling, 46.)

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai Attila. – Fiola, Schäfer, Szoboszlai (Gazdag , 55.), Styles (Nagy Ádám, 55.), Nagy Zs. – Szalai Ádám (Ádám, 68.), Sallai (Nego, 78.)

Gólszerző: Sallai (16., 70.), Nagy Zsolt (80.), Gazdag (89.)

Kiállítva: Stones (82.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.