Csányi Sándor üzlettársa vette meg az államtól a Tihanyi Yacht Clubot és kikötőjét

június 15., szerda 8:45
2

Idén márciusban 1,63 millárd forintot fizetett Nagy György cége, a HO-ME 2000. Kft. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek a Tihanyi Yacht Club és a mellette elterülő kikötő tulajdonjogaiért cserébe - írta szerda reggeli cikkében az RTL.hu.

A több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlant Nagy elmondása alapján nem árverés útján értékesítették, aminek az oka, hogy az elmúlt években is az ő többségi tulajdonában álló cég bérelte a területet az államtól, és a szabályzás így lehetőséget teremtett arra, hogy ajánlatot tegyen.

A Peninsula Resort Zrt., írja az RTL.hu, 2017 óta bérlője az ingatlannak, igaz, a HO-ME 2000 viszont csak 2018 kezdetével lett a társaság többségi tulajdonosa.

Nagy az RTL.hu kérdésére elárulta, hogy nem kíván változtatni a jelenlegi profilon: cége változatlanul kikötői, szállodai és vendéglátói tevékenységet folytat majd a területen.

Fontos körülmény, hogy az elmúlt években az ingatlant övező területek rendezésére jelentős forrásokat fordított az állam. A Magyar Turisztikai Ügynökség 2,5 milliárd forintot áldozott erre a célra, többek között egy több száz autó fogadására alkalmas parkoló kialakítására, és a kikötő területének rendezésére.

Nagy, ahogy a cikk is megjegyzi, Csányi Sándor egyik fontos üzleti partnerének számít: többek között a Vasas futballklub egyik tulajdonosa, évtizedek óta ismert és meghatározó szereplője a magyar gazdasági szcénának, ő volt a kilencvenes években a Wallis Holding tulajdonosa, jelenleg a Forbes listája szerint 51 milliárdos vagyonával a 30. leggazdagabb magyarként tartják számon.

Csányival két közös vagyonkezelőt tulajdonol, és jelenleg is tagja az OTP igazgatóságának. Három éve azzal került be a hírekbe, hogy 1,8 milliárd forint értékű luxusvillát vásárolt magának Los Angelesben.

Az OTP elnök-vezérigazgatója maga is aktív Tihanyban: Hernádi Zsolt Mol-elnökkel és Garancsi Istvánnal közösen építették fel a városban a Tihanyi Kastélyszálló és Tréning Központ Hotelt. (RTL.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt