Bélbetegséget okozó járvány tört ki Észak-Koreában

külföld
2022 június 16., 16:03
comments 2

"Akut bélfertőzéses járvány" tört ki Észak-Korea délnyugati részén,Hedzsu városban, jelentette az állam hivatalos hírügynöksége, a KCNA . Arról nem adtak hírt, hogy a körülbelül 300 ezer fős településen hányan fertőződtek meg.

A betegséget nem nevezték meg konkrétan, az AP hírügynökség szerint a "bélfertőzés" tífuszra, vérhasra vagy kolerára utalhat. Az ezeket a betegségeket terjesztő kórokozók javarészt fertőzött víz vagy étel elfogyasztásával, esetleg fertőzött ember ürülékével történő érintkezés során terjednek.

Az AP azt írta, hogy Észak-Koreában nem ritkák az ilyen betegségek, az országban ugyanis nemcsak a vízkezelő létesítményekből van hiány, de a belföldi egészségügyi rendszer is nehézségekkel küzd.

A KCNA közölte, hogy Kim Dzsong Un, az ország vezetője, a "családi tartalékokból" gyógyszereket adományozott a betegséggel küzdőknek.

Észak-Korea a múlt hónapban jelentette be, hogy azonosították az első koronavírus-fertőzöttet az országban. A KCNA csak lázként utal a megbetegedésre, az országnak ugyanis nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű koronavírus-teszt. Phenjannak az ENSZ, az Egyesült Államok, Dél-Korea és Kína is külön felajánlotta segítségét a vakcinabeszerzésben, de az ajánlatokra nem érkezett válasz. Vakcina hiányában teával és sós vízzel küzdenek a koronavírus ellen. (MTI/AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.