Irigység a kijevi expresszen: Scholz és Draghi Macront piszkálják a flancos kabinja miatt

június 16., csütörtök 14:35
5

Csütörtökön Kijevbe látogatott a három legnagyobb uniós ország vezetője, Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök. A vonatútról megosztott vicces videóban Scholz és Draghi meglepődve veszik tudomásul, hogy Macron vonatfülkéje előkelőbb, mint amilyen az övék.

"Az Ön szobája is hasonló?" - kérdezi Scholz Draghitól.

"Nem ilyen" - válaszolja Draghi.

A kancellár folytatja: "Az enyém ugyanekkora, de teljesen más bútorok vannak benne".

"Az enyém sokkal kevésbé fényűző. Az enyém alap" - ért egyet Draghi, majd hozzáteszi: "Csak az ő szobája ilyen", miközben Macronra mutat.

A kezdeti szóváltás után a francia elnök látható, amint egy tollal egy képen kívüli tárgyra mutat, majd Draghi vonatfülkéjét kommentálja: "Te kaptad a kisebbet."

"Az Unió elnöke" - válaszol Draghi, Macronra pillantva.

Fotó: MICHAEL FISCHER/dpa Picture-Alliance via AFP

Macron valóban gyakran úgy pozicionálta magát, mint az egyik leghatározottabban EU-párti vezető a kontinensen, ráadásul jelenleg Franciaország tölti be az EU soros elnökségét is.

Nem szokatlan, hogy az ilyen magas szintű találkozókon a vezetők lazább oldalukat mutatják, a komolyabb megbeszélések inkább zárt ajtók mögött zajlanak. (Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt