Irigység a kijevi expresszen: Scholz és Draghi Macront piszkálják a flancos kabinja miatt

külföld
2022 június 16., 14:35
comments 5

Csütörtökön Kijevbe látogatott a három legnagyobb uniós ország vezetője, Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz miniszterelnök. A vonatútról megosztott vicces videóban Scholz és Draghi meglepődve veszik tudomásul, hogy Macron vonatfülkéje előkelőbb, mint amilyen az övék.

link Forrás

"Az Ön szobája is hasonló?" - kérdezi Scholz Draghitól.

"Nem ilyen" - válaszolja Draghi.

A kancellár folytatja: "Az enyém ugyanekkora, de teljesen más bútorok vannak benne".

"Az enyém sokkal kevésbé fényűző. Az enyém alap" - ért egyet Draghi, majd hozzáteszi: "Csak az ő szobája ilyen", miközben Macronra mutat.

A kezdeti szóváltás után a francia elnök látható, amint egy tollal egy képen kívüli tárgyra mutat, majd Draghi vonatfülkéjét kommentálja: "Te kaptad a kisebbet."

"Az Unió elnöke" - válaszol Draghi, Macronra pillantva.

photo_camera Fotó: MICHAEL FISCHER/dpa Picture-Alliance via AFP

Macron valóban gyakran úgy pozicionálta magát, mint az egyik leghatározottabban EU-párti vezető a kontinensen, ráadásul jelenleg Franciaország tölti be az EU soros elnökségét is.

Nem szokatlan, hogy az ilyen magas szintű találkozókon a vezetők lazább oldalukat mutatják, a komolyabb megbeszélések inkább zárt ajtók mögött zajlanak. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.