Lavrov üzeni a brit kormánynak, hogy próbálják csak meg legyőzni Oroszországot

háború
2022 június 16., 17:34

Szergej Lavrov az üzente az Egyesült Királyság kormányának, hogy próbálják csak meg „legyőzni” Oroszországot az ukrajnai lépései miatt.

A BBC oroszországi szerkesztőjének, Steve Rosenbergnek adott exkluzív interjújában az orosz külügyminiszter azt mondta, hogy nincs többé mozgástere Oroszország és az Egyesült Királyság közötti kapcsolatokat illetően.

„Mind [Boris] Johnson, mind [Liz] Truss külügyminiszter nyíltan kimondja, hogy »le kell győznünk«, »térdre kell kényszerítenünk« Oroszországot” – mondta Lavrov, hozzátéve, hogy: „Rajta hát, tegyétek!”

Lavrov azzal vádolja az Egyesült Királyságot, hogy „ismét feláldozza népe érdekeit a politikai ambícióiért”, és „a politikusaik csak a következő választásra gondolnak, semmi másra”.

Szergej Lavrov június 9-én Jerevánban.
photo_camera Szergej Lavrov június 9-én Jerevánban. Fotó: Sputnik via AFP

Más nyugati országokhoz hasonlóan az Egyesült Királyság is fegyverekkel látta el Ukrajnát az orosz megszállók elleni küzdelemhez és Oroszország és orosz oligarchák ellen is szankciókat vetett ki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.