Újra kinevezte Sztojka Attilát roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak Orbán

POLITIKA
2022 június 17., 19:37
comments 1

Feltűnő volt, hogy amikor május 27-én új kormánybiztosokat nevezett ki Orbán Viktor (például Németh Szilárdot rezsibiztosnak), nem volt ott a listán az addigi romaügyi kormánybiztos, Sztojka Attila.

Ő volt az, akiről a Népszava megjelentett egy hangfelvételt. Ezen Sztojka a kampányban egy budapesti szállodában az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Fideszhez húzó tagjaival beszélgetett.

A leleplezett beszélgetés két legforróbb pontján Sztojka

  1. Jelezte a jelenlévőknek, hogy BM-esként mindenkiről tud mindent, beleértve, hogy kivel mikor mit beszélnek.
  2. Pénzes lehetőségeket ígért azon jelenlévő, a Fideszhez húzó roma politikusoknak, akik a támogatás fejében megfelelő “politikai teljesítményt” nyújtanak.

Hadházy Ákos az ügyben feljelentést tett, de a rendőrség megtagadta a nyomozást.

photo_camera Sztojka Attila és Kubatov Gábor Fotó: Németh Dániel/444

Időközben Sztojka a Fidesz listájáról bekerült a parlamentbe, most pedig az is kiderült, hogy Orbán nem vonta meg a bizalmat tőle. Három héttel Németh Szilárd után, de végülis megjelent a Magyar Közlönyben, hogy ismét Sztojka lett a romaügyi kormánybiztos.

photo_camera Fotó: Magyar Közlöny

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.