Von der Leyen sárga-kékben jelentette be: a Bizottság támogatja Ukrajna és Moldova uniós tagjelöltségét

európai unió
2022 június 17., 10:30
comments 4

Az Európai Bizottság hivatalosan is támogatja Ukrajna és Moldova európai uniós tagjelöltségét.

Ursula von der Leyen, a testület elnöke az ukrán nemzeti színekbe öltözve azt mondta: a Bizottság szerint Ukrajna világossá tette, hogy elhivatott az európai elvek iránt, de természetesen további reformokat kell majd végrehajtani az országban. Néhány napja a korrupció leküzdését hangsúlyozta, amit most Moldovával kapcsolatban is kiemelt.

Később a Twitteren úgy fogalmazott: Az ukránok készek meghalni az európai jövőért. „Azt akarjuk, hogy velünk éljék meg az európai álmot.”

photo_camera Ursula von der Leyen Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az intézkedés közelebb hozza Ukrajna győzelmét a háborúban, és hálás Von der Leyennek a „történelmi döntésért”.

Ukrajna 2014-ben kért tagjelölti státuszt, és évekig tarthat, míg valóban az EU részévé válik. A tagállamok vezetői várhatóan a jövő heti brüsszeli csúcson tárgyalnak a Bizottság ajánlásáról. (Reuters, Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt