A vezérkari főnök szerint a brit hadsereget fel kell készíteni arra, hogy újra Európában harcoljon

háború
2022 június 19., 15:30
comments 6

Ugyan Boris Johnson kizárta, hogy az Egyesült Királyság csapatokat küldjön Ukrajna megsegítésére, de a hétvégén már azt mondta: az országnak „hosszú távon” kell támogatást nyújtania.

A brit hadsereg Afganisztánt megjárt katonái a Parlamenthez menetelnek Londonban.
photo_camera A brit hadsereg Afganisztánt megjárt katonái a Parlamenthez menetelnek Londonban. Fotó: WIKTOR SZYMANOWICZ/NurPhoto via AFP

Patrick Sanders vezérkari főnök, aki június elején vette át a brit hadsereg parancsnokságát, egy brit lap szerint azt mondta a csapatoknak:

„Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon. Most égető szükség van egy olyan hadsereg összekovácsolására, amely képes a szövetségeseink oldalán harcolni és csatában legyőzni Oroszországot. 1941 óta én vagyok az első vezérkari főnök, aki egy kontinentális hatalommal folytatott európai szárazföldi háború árnyékában veszi át a hadsereg parancsnokságát. Ukrajna Oroszország általi megszállása alátámasztja az alapvető célunkat, az Egyesült Királyság védelmét azáltal, hogy készen állunk a szárazföldi háborúk megvívására és megnyerésére” - mondta. (Via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.