Márki-Zay a saját mozgalma elnökválasztásán nyerni tudott

POLITIKA
2022 június 19., 05:14

Szombaton a 149 érvényes szavazatból 149 szavazattal újraválasztották Márki-Zay Pétert a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének. Annyi izgalom volt az országos közgyűlés előtt, hogy úgy hirlett, a hódmezővásárhelyi polgármesteren kívül Magyar György ügyvéd és Deutsch Tibor, az MMM egyik tagja is elindul az elnöki posztért, de a szavazás előtt Magyar visszalépett.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Magyar György korábban azért került szembe Márki-Zay Péterrel, mert az elbukott választások után a volt miniszterelnök-jelölt pártot alapított volna az MMM-ből, de az ügyvéd és az elnökség több tagja ezt elutasította. A választás után Márki-Zay arról beszélt a kormánymédiának, hogy egyszer majd fog pártot alapítani, de az MMM-ben mozgalomként folytatják. Most arra számít, hogy akik nem vele akarnak dolgozni, kilépnek.

A szombati közgyűlésen új elnökséget is választottak. A tagok:

  • Kiss Balázs 102 szavazattal
  • Bana Tibor 93 szavazattal
  • Ember Péter Pál 87 szavazattal
  • Szabó Margit Momó 83 szavazattal
  • Magyar György 74 szavazattal

A hatodik elnökségi tag kiválasztásakor egyformán 73-73 szavazatot kapott Gurzó Ákos és Tikk László, ezután Gurzó Ákos visszalépett, ezzel megőrizte a szervezetben a kommunikációs igazgatói pozícióját.

Felügyelőbizottsági tagok: Bod Péter Ákos, Mellár Tamás és Pákozdi Éva

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.