A rendőrség szerint lesz elég ember a józsefvárosi járőrözésre

Budapest
2022 június 20., 12:00
comments 4

„A VIII. Kerületi Rendőrkapitányság biztosítani fogja a létszámot a közterület-felügyelőkkel közös járőrszolgálatra is - a részleteket a kapitányságvezető egyezteti a polgármesterrel” - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Pikó András, a kerület polgármestere vasárnap este írt arról, hogy hiába tett félre az önkormányzat 15 millió forintot a rendőrök és a közteresek közös járőrözésére, a rendőrségi munkaerőhiány miatt ez nem tud megvalósulni.

Pikó szerint „ezért a helyzetért nem a rendőrök és nem a rendőri vezetők felelősek. Ők mindig kihozzák a legtöbbet az egyre kevesebből. Ez a kormány és a Fidesz felelőssége, a kormányzásuk alatt jutottunk ide”.

A napokban derült ki, hogy június első hetében közel 300 rendőr mondott fel országszerte, amint ismét lehetőséget kaptak rá a járványügyi vészhelyzet óta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.