Milák Kristóf: Ez egyáltalán nem volt jó úszás, okos meg aztán végképp nem

sport
2022 június 22., 05:54

„Még ki kell elemezni ezt a döntőt, de az egyértelmű, hogy sokkal erősebben kezdtem, mint korábban bármikor, a másik három ötvenem emiatt viszont rosszabb volt, úgyhogy ha szigorúan szakmai szemmel nézem, ez egyáltalán nem volt jó úszás, okos meg aztán végképp nem” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Milák Kristóf. 200 méter pillangón világcsúccsal nyerte meg a világbajnokságot Budapesten, a Duna Arénában a magyar klasszis, aki ezen a távon évek óta egyeduralkodó. Tény ugyanakkor, hogy már az első hossz után méterekkel vezetett, a korábbi hároméves csúcsához képest egyes szakaszokban több mint 1 másodperccel jobb volt a részideje, az utolsó ötven méteren viszont láthatóan elfáradt, ám ezzel együtt is sikerült megdöntenie a rekordot.

„Azért örülök, hogy sikerült világcsúcsot úsznom, ráadásul hazai közönség előtt, egyébként ha nem engedem be ennyire az élményt, ha nem hagyom, hogy elvigyenek magukkal a nézők, ebből jobb idő is kisülhetett volna” – mondta.

link Forrás

Milákot felállva biztatta és ünnepelte ötezer ember, ennek kapcsán úgy fogalmazott: „Megint nem tudom, hogyan csináltam – halál komolyan! Amikor beléptem az uszodatérbe, és meghallottam az ovációt, na, az nagyon jólesett, amikor pedig felálltam a rajtkőre, azt éreztem, egy álom részese vagyok. Csak vitt előre a flow, közben meg azért igyekeztem minél jobban megcsinálni mindazt, amit elterveztem.”

A világbajnok arról is beszélt, ezentúl azon dolgozik, hogy az 1:50-es álomhatár alá menjen 200 pillangón – az új csúcs 1:50.34 lett –, „az a célom, hogy ez a világcsúcsom ne éljen hosszú évekig” – jelentette ki az interjúban.

Milák 100 méter pillangón is versenyez a vb-n, ennek a számnak az előfutamai csütörtökön lesznek, a döntője pénteken. Hasonló fölényre ezen a távon nem lehet számítani a részéről, de a győzelme korántsem nem kizárt, a legnagyobb riválisa az amerikai Caeleb Dressel.

(Címlapkép: Oli SCARFF / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.