Zelenszkij: 120 napja és 30 éve várunk erre

háború
2022 június 24., 04:54
comments 1

Reagált az ukrán elnök arra, hogy az Európai Unió elfogadta Ukrajna tagjelölti státuszát.

Volodimir Zelenszkij azt mondta, a tagjelölti státusz olyan győzelem, amire Ukrajna a háború 120 napja és függetlenségének 30 éve alatt végig várt. Arról is beszélt, hogy a háború megnyerése után újjáépítik az országot, megpihennek, aztán csatlakoznak az EU-hoz.

Ukrajna februárban jelentkezett tagjelöltnek, napokkal azután, hogy Oroszország lerohanta. A kérelmet rekordsebességgel fogadták el. A státusz megszerzése az első hivatalos lépés az EU-tagság felé, de a belépést előkészítő folyamat több évet vehet igénybe. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt