A művész, aki évekkel előzte meg az NFT-ket, és aki műalkotássá alakította a tőzsdézést

Lezárt tartalom a Kör tagjainak MŰVÉSZET
2022 június 25., 08:30
comments 12

Egy pályakezdő képzőművész tapogatózó kísérletezéseként indult, azóta viszont felkapott és időnként egyenesen vizionáriusnak nevezett életmű lett belőle: nagyon röviden így lehetne összefoglalni a francia-amerikai művész, Sarah Meyohas eddigi pályáját.

A pénzügyi szektorban dolgozó szülők gyerekeként felnövő Meyohas előbb maga is az egyik legjobb nevű üzleti egyetemen szerzett diplomát az Egyesült Államokban, majd a Yale művészeti szakán végzett. Nagyjából a diplomaszerzésével egy időben, 2014-ben kezdte el foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne a művészet környékén felbukkanó gazdasági trendeket valahogy a képzőművészet eszközeivel megragadni. Meyohast olyan jelenségek foglalkoztatták, mint a művészeti színtér egyre erőteljesebb financializációja, az influenszerkultúra és a személyes márkaépítés erőteljes terjedése, illetve a bitcoin és a blockchain-technológia térhódítása.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt