Olyan gigantikus asztal mellé ültették Vlagyimir Putyint a türkmén fővárosban, amekkora még neki sincs a Kremlben

külföld
2022 június 30., 08:35

Az orosz elnök-diktátor legendás asztala szó szerint eltörpül ahhoz a bútordarabhoz képest, amely mellett a Kaszpi-tengeri országok vezetői tanácskoztak Asgabatban.

Mint arról korábban már írtunk, Vlagyimir Putyin a háború kezdete, pontosabban a téli olimpia óta először utazott külföldre a héten, hogy a házigazda türkmének mellett iráni, kazah és azeri politikusokkal egyeztessen. Serdar Berdimuhamedow, az újdonsült türkmén elnök kivágta a rezet, ugyanis az alábbi asztal mellé ültette a résztvevőket.

Hogy ebben szerepet játszott-e egy finom orosz kérés, vagy sem, nem tudni, de nem valószínű, ugyanis nem Putyint ültették a legmesszebbre az egyéb államfőktől és a további sleppektől.

photo_camera Apró Putyin valahol balközépen Fotó: GRIGORY SYSOEV/Sputnik via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.