A Közlekedésbiztonsági Szervezet és a MÁV is vizsgálatot indított a felforrósodott vonatkocsi miatt

július 1., péntek 12:18
2

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron - írja az MTI. A Technológiai és Ipari Minisztériumban is azt közölte, hogy náluk is vizsgálat indult az ügyben.

Június 30-án este a klíma hiánya miatt egy a Keleti pályaudvaron álló, Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton egyik kocsijában annyira felmelegedett a levegő, hogy be kellett törni egy ablakot és vésznyitóval kinyitni az ajtókat, mert egy műszaki hiba és a hőség miatt az energiaellátó berendezés is elromlott – írtuk korábban. Mindez azért történt, mert a kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban.

A MÁVINFORM Facebook-oldalán olvasható kommentek szerint a mozdonyt csak a tervezett indulás után bő negyven perccel csatolták le, hogy elvigyék műszaki ellenőrzésre. Egy olvasónk is a vonaton volt, elmondása szerint a vonat utasainak reggel nyolcra sikerült Bécsnél tovább jutniuk úgy, hogy addigra már három átszálláson voltak túl.

Fotó: Olvasónk

A belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit. Hozzátették, hogy kártalanítják az érintett utasokat, akiket arra kérnek, hogy jelentkezzenek a MÁVDIREKT éjjel-nappal hívható telefonszámain.

A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított - közölte a tárca az MTI-vel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt