Annyira felforrósodott a levegő egy vonaton a Keleti pályaudvaron, hogy az utasok törték be az ablakot

belföld
2022 július 01., 11:34
comments 16

Június 30-án este a klíma hiánya miatt a Keleti pályaudvaron álló egyik vonatkocsiban annyira felmelegedett a levegő, hogy be kellett törni egy ablakot és vésznyitóval kinyitni az ajtókat, mert egy műszaki hiba és a hőség miatt az energiaellátó berendezés is elromlott – írja közleményében a MÁV-Start Zrt.

A Telex azt írja, az ablakot egy utas törte be, emiatt rendőrségi helyszínelésre is szükség volt, így a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonat csak hajnalban tudott elindulni.

A Máv közleménye szerint „az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten a tárolóvágányra húzták a meghibásodott kocsit”.

Hozzátették, hogy kártalanítják az érintett utasokat, akiket arra kérnek, hogy jelentkezzenek a MÁVDIREKT éjjel-nappal hívható telefonszámain.

13:58 - Frissítés:

A MÁVINFORM Facebook-oldalán olvasható kommentek szerint a mozdonyt csak a tervezett indulás után bő negyven perccel csatolták le, hogy elvigyék műszaki ellenőrzésre. Egy olvasónk is a vonaton volt, elmondása szerint a vonat utasainak reggel nyolcra sikerült Bécsnél tovább jutniuk úgy, hogy addigra már két átszálláson voltak túl.

photo_camera Fotó: Olvasónk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.