Hajnalban erős robbanások rázták meg Mikolajivet

július 2., szombat 7:40

Szombat hajnalban erős robbanásokat lehetett észlelni a Fekete-tenger torkolatánál fekvő Mikolajivben, szóltak a légvédelmi szirénák. Olekszandr Szenkevics polgármester Telegramján azt kérte, mindenki maradjon az óvóhelyeken. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a robbanásokat.

Tüzérségi lövedékek Mikolajiv mellett június 12-én. Fotó: GENYA SAVILOV/AFP

Eközben a mikolajevi hatóságok azt jelentették, hogy nyolc újabb halottja van a szerdai orosz támadásnak, melyben többek közt egy lakóépületet talált el rakéta.

A mikolajivi régió az exportkikötője miatt kiemelt jelentőségű Odeszával szomszédos, ahol tegnap éjjel 21 halálos áldozata volt az orosz bombatámadásnak, köztük gyerekek is. Zelenszkij elnök a támadásokat „tudatos, célzott orosz terrornak” nevezte, melyeket nem hiba vagy véletlenül félrement rakéta okoz.

Kijev szerint Moszkva növelte a nagy hatótávolságú rakétákkal elkövetett támadások számát, amelyek a frontvonaltól távol eső polgári célpontokat találnak el. Moszkva továbbra is azt állítja, csak katonai célpontokra lőnek, civilekre nem. (Reuters, Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt