Törölni fogja a Google az abortuszklinikák látogatására vonatkozó helymeghatározási adatokat

július 2., szombat 10:56
6
  • Az Egyesült Államokban a múlt hónapban megszűnt az abortuszhoz való jog törvényi védelme.
  • Életbe léptek az abortuszokat korlátozó állami törvények.
  • Aggodalmak merültek fel a digitális nyomok miatt, amik tájékoztathatják a bűnüldöző szerveket, ha egy személy illegálisan megszakítja terhességét.
  • Az abortuszra való hivatkozás nélkül a Google pénteken közölte, hogy továbbra is fellép a kormányzat helytelen vagy túlságosan széles körű adatigénylése ellen.

A Google pénteken közölte, hogy törölni fogja azokat a helymeghatározási adatokat, amik megmutatják, hogy a felhasználók mikor látogattak el abortuszklinikára. A törlés a további „érzékeny” helyekre vonatkozó adatokra, köztük a termékenységi központokra, klinikákra és a függőséget kezelő intézményekre is kiterjed.

A vállalat szerint a Google-fiókok helymeghatározási előzményei alapértelmezés szerint ki vannak kapcsolva.

A következő hetektől kezdve azoknak, akik használják a helymeghatározási előzményeket, a „kényes” helyekre vonatkozó, köztük termékenységi központokra, abortuszklinikákra és függőségkezelő intézményekre vonatkozó adatait a látogatás után hamarosan törlik.

A Google szóvivője egyelőre nem válaszolt arra, hogy a vállalat hogyan fogja azonosítani az ilyen látogatásokat és hogy az összes kapcsolódó adatot törölni fogják-e a cég szervereiről.(Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt