„Szabadságot Budaházynak!” - tüntetők zárták le az Erzsébet hidat

belföld
2022 július 04., 07:16
comments 33

Egy demonstrációval lezárták hétfőn reggel az Erzsébet hidat Buda felé, Pest irányába pedig a buszsávban haladt a forgalom, írta a BKK a Facebookon. A 7-es autóbusz terelve közlekedett, nem érintette a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Rudas Gyógyfürdő, az 5-ös és a 133E autóbusz a Ferenciek tere M és a Március 15. tér, a 8E, a 108E, a 110-es, a 110E és a 112-es autóbusz pedig a Ferenciek tere M, a Március 15. tér és a Döbrentei tér megállót.

A BRFK tájékoztatása szerint nem sokkal 9 óra után mind a két irányban megindult a forgalom a hídon.

A demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte „Szabadságot Budaházynak!” címmel, szúrta ki a 24.hu. Budaházy Györgyöt márciusban tizenhét év fegyházra ítélte terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék.

A rendőrök igazoltatták a csoport tagjait, és a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint közlekedési szabálysértés miatt indítottak eljárást, szerepel a rendőrség a honlapján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt