A kormány új videójában már elhangzik, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát

POLITIKA
2022 július 09., 11:55
comments 18

A régi filmhíradókat idéző kampányfilmet tett közzé a kormány, ami az előzővel ellentétben már konkrétan kimondja, hogy Oroszország támadta meg Ukrajnát. A fő üzenet ugyanaz: megjelent a „háborús infláció”, ami ellen árstopokkal küzdenek.

link Forrás

Az intézkedések ellenére az európai uniós országok közül csak Litvániában és Bulgáriában drágulnak jobban az élelmiszerek, mint Magyarországon. Januártól májusig nálunk nőtt legnagyobb mértékben a kenyér, a hús és a gyümölcs ára.

A „háborús infláció” azért is félrevezető, mert azt üzeni, hogy csak a háború tehet az áremelkedésről, pedig az infláció hónapokkal korábban meglódult, és magasabb is volt az uniós átlagnál.

Ebben a videóban is elhangzik, hogy „a béke az egyetlen megoldás”, amihez az előző videóban hozzátették, hogy az Oroszország ellen bevezett uniós szankciók - amiket a magyar kormány is megszavazott - meghosszabbítják a háborút.

Gulyás Gergely minisztertől a csütörtöki kormányinfón is megkérdezték, hogy ha ellenzik a szankciókat és az ukránok fegyveres támogatását is, akkor hogyan szeretnék elősegíteni a békét. Konkrétumok nélkül annyit mondott, hogy „béke a tárgyalóasztalnál szokott születni, ezért mi ezt mindig is támogattuk”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.