Joe Biden egészségügyi válsághelyzet bevezetését fontolgatja az abortusz korlátozása miatt

külföld
2022 július 10., 18:16

Az amerikai elnök vasárnap beszélt arról, hogy kérésére a hivatala már vizsgálja annak a lehetőségét, van-e hatásköre az abortusszal kapcsolatos közegészségügyi vészhelyzet kihirdetésére, miután a konzervatív többségű Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte az abortuszt országszerte legalizáló Roe kontra Wade döntést. Joe Bident biciklizés közben állították meg a riporterek Delawareban, miután pénteken már kiadott egy elnöki rendeletet, ami biztosítja a nők hozzáférését a gyógyszeres abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz.

photo_camera Fotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Biden azt mondta az újságíróknak, hogy jogszabályba akarta iktatni az abortuszhoz való jogot, valamint a Fehér Ház előtt tüntetőknek is üzent: „Tiltakozzanak tovább. Továbbra is nyilvánítsanak véleményt. Ez rendkívül fontos. Sok mindent tehetünk a nők jogaiért.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.