A magyar kormány megszünteti a Norvégiával kötött beruházási megállapodást

gazdaság
2022 július 12., 12:31

Egy a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által szignózott határozat szerint Magyarország felmondja a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodást Norvégiával, melyet Oslóban, 1991. április 8-án kötöttek.

Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben.
photo_camera Orbán Viktor 2022. május 30-án Brüsszelben. Fotó: BART MAAT/ANP via AFP

E szerint a kormány egyetért a „Magyarország Kormánya és a Norvég Királyság Kormánya között a Magyar Köztársaság Kormánya és a Norvég Királyság Kormánya között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás megszűnéséről szóló megállapodás bemutatott szövegével”.

A megállapodás megszüntetéséről törvénytervezet is született, a határozatban a miniszterelnök elrendelte, hogy készítsék el annak a végleges szövegét, majd Szijjártó Péter nyújtsa be azt az Országgyűlésnek.

A magyar kormány és Norvégia között a norvég civil alap miatt romlott meg a viszony, erről Plankó Gergő írt részletesen. Arról pedig Csurgó Dénes írt, hogy a kormány újra keresztbe tehet az alapról szóló megállapodásnak. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.