Hiába kivételezik a kormány a taxisokkal, nekik sem tetszik a kata módosítása

július 12., kedd 11:35
7

Egyetlen egy vállalkozói kört igyekezett megvédeni a kormány, miközben kinyírják a kisvállalkozók kedvezményes adózását: a taxisokat. Ők az egyetlenek a 450 ezer fős katás körből, akik továbbra is számlázhatnának cégeknek, nemcsak magánszemélyek lehetnek a vevőik.

De most kiderült, hogy még a hihetetlen lobbierejű taxisok sem elégedettek a törvénymódosítással. Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke a Telexnek azt mondta, hogy az áfatörvény módosítása nélkül nincsenek kisegítve a taxisok sem.

Az a problémájuk, hogy továbbra is csak évi 12 millió forintos bevételig adózhatnak kedvezményesen. Efölött be kell fizetni a 27 százalékos áfát. Ezért a taxisok azt kérik a kormánytól, hogy 24 órán belül emelje fel az áfahatárt 12 millióról legalább 14-15 millióra.

Bár a kata módosítását a kormány és a Fidesz lezavarja egyetlen nap alatt (kedd délután szavazás a hétfőn benyújtott törvényről), az áfatörvény módosítását talán még a taxisok sem fogják tudni elintézni holnapig.

A kata szigorítása miatt tiltakozók lezárták a Margit hidat, és lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon. Tudósításunk itt érthető el.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt