Hiába kivételezik a kormány a taxisokkal, nekik sem tetszik a kata módosítása

gazdaság
2022 július 12., 11:35

Egyetlen egy vállalkozói kört igyekezett megvédeni a kormány, miközben kinyírják a kisvállalkozók kedvezményes adózását: a taxisokat. Ők az egyetlenek a 450 ezer fős katás körből, akik továbbra is számlázhatnának cégeknek, nemcsak magánszemélyek lehetnek a vevőik.

De most kiderült, hogy még a hihetetlen lobbierejű taxisok sem elégedettek a törvénymódosítással. Metál Zoltán, az Országos Taxiszövetség elnöke a Telexnek azt mondta, hogy az áfatörvény módosítása nélkül nincsenek kisegítve a taxisok sem.

Az a problémájuk, hogy továbbra is csak évi 12 millió forintos bevételig adózhatnak kedvezményesen. Efölött be kell fizetni a 27 százalékos áfát. Ezért a taxisok azt kérik a kormánytól, hogy 24 órán belül emelje fel az áfahatárt 12 millióról legalább 14-15 millióra.

Bár a kata módosítását a kormány és a Fidesz lezavarja egyetlen nap alatt (kedd délután szavazás a hétfőn benyújtott törvényről), az áfatörvény módosítását talán még a taxisok sem fogják tudni elintézni holnapig.

A kata szigorítása miatt tiltakozók lezárták a Margit hidat, és lassítják a forgalmat az Erzsébet hídon. Tudósításunk itt érthető el.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.