Reggelre erősödött a forint

gazdaság
2022 július 12., 06:05
comments 7

Kedd reggelre 0,7 százalékot erősödött a forint hétfő este hat órához képest. Az eurót hétfő kora este még 409,00 forintért jegyezték, kedd reggel hét órakor 406,05 forint volt az árfolyam.

A dollárral szemben - amivel szemben az euró is gyengül - csak minimálisan erősödött a forint, a hétfő esti 405,79-hez képest kedd reggel hétkor 405,54 forint volt az árfolyam. A svájci frankkal szemben is erősödött a forint, azt kedd reggel 412,28 forinton jegyezték.

A forint a múlt héten történelmi mélypontra süllyedt az euróval, a dollárral és a svájci frankkal szemben is, egy euróért 417,03, egy dollárért 410,08, egy frankért 421,67 forintot kértek. A jegybank kamatemeléssel és újabb kamatemelésre tett jelzéssel erősítette vissza a forintot. Kedd reggeli jegyzésén a forint a múlt heti mélypontjához képest 2,6 százalékkal áll erősebben az euróval, 1,1 százalékkal erősebben a dollárral és 2,2 százalékkal erősebben a svájci frankkal szemben.

Kedden a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa újra kamatdöntő ülést tart, a múlt héten tett jelzése szerint ismét összezárja a jegybanki alapkamatot és az egyhetes betéti tender kamatát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.