Érint téged a kata kivégzése? Írd meg nekünk, hogyan!

gazdaság
2022 július 13., 08:13
comments 12

Frissítés: Kedves olvasók, döbbenetes mennyiségű levelet kaptunk, a feldolgozásuk jelenleg is tart. Ha ezt a felhívást már ezzel a frissítéssel együtt látod, akkor kérlek már ne küldj levelet, mivel csak az eddig beérkezett levelek feldolgozására van kapacitásunk ma. Reményeink szerint nemsokára jelentkezünk a cikkel.

A katázást gyakorlatilag ellehetetlenítő, a parlamenten villámgyorsan átvitt törvény vitája során a kormánypárti képviselők azzal érveltek, hogy a változások révén a kata visszatérhet majd eredeti céljához, és ismét a lakosságnak termékeket és szolgáltatásokat értékesítő kisvállalkozók adóneme lehet.

Végignéztem tegnap a több órás parlamenti vitát, de nagyon kevés konkrétumot hallottam arról, hogy pontosan milyen vállalkozókra is gondolt a kormány. Még a korábban legtöbbet emlegetett fodrászok vagy kozmetikusok esetében sem tűnik életszerűnek a gondolat, hogy időnként ne lehetne egy céges ügyfelük.

A keddi tüntetéseken pedig rengeteg olyan foglalkozást űző ember is felbukkant, melyekről nem is gondoltuk volna feltétlen magunktól elsőre, hogy érintheti a változás (ilyenek voltak például az ipari alpinisták).

Ezért arra gondoltunk, hogy olvasói gyűjtést indítunk: ha érint téged az adótörvény változása, és úgy gondolod, hogy egy olyan szektorban dolgozol, amiben komoly gondokat okozhat a kata kivezetése, akkor ha van kedved és időd, írd meg nekünk röviden, hogy

mit dolgozol, miért jelent érvágást számodra a kata kivezetése, és mit tervezel, mit fogsz tenni szeptembertől.

A leveleket a megirom@444.hu címre várjuk, lehetőleg szerda kora délutánig, mert a nap folyamán be is akarunk majd számolni a tapasztalatokról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.