Videón, ahogy a rendőrök 77 percig nem merték rátörni a texasi iskolai merénylőre az ajtót

bűnügy
2022 július 13., 13:29
comments 5

Az Austin American-Statesman texasi helyi lap közzétett egy biztonsági kamerafelvételt a május 24-i iskolai mészárlásról, amin az látszik, hogy a rendőrség döbbenetesen lassan reagált: 77 percig nem törték rá a merénylőre az ajtót.

Az iskola biztonsági kamerájának felvételén az látszik, hogy az egyenruhások több mint egy órán keresztül ácsorognak a folyosón, miközben a teremből lövések zaja hangzik. A felvételen az is látszik, hogy két rendőr megközelíti a termet, de a lövések hangjára elfutnak onnan. A 18 éves támadó 19 tíz év körüli gyerekkel és két tanárral végzett. A videót a texasi törvényhozók eddig tudatosan nem hozták nyilvánosságra, a vasárnapi bemutatás után viszont óriási lett a felháborodás.

Steve McCraw, a texasi közbiztonsági minisztérium igazgatója szerint a videó „ijesztő bizonyítéka” annak, hogy a rendőrségi akció kudarcot vallott. McCraw korábban azzal védte a rendőrséget, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrkapitány úgy gondolta, hogy a támadó, Salvador Ramos elbarikádozta magát az osztályteremben, és a gyerekek már nincsenek közvetlen veszélyben, ezért a rendőrségnek van ideje felkészülni a rohamra. Ugyanakkor Steve McCraw azt is mondta az állam szenátusi meghallgatásán, hogy az ajtó nem volt bezárva, és nincs arra bizonyíték, hogy az ott várakozó rendőrök egyáltalán megnézték, hogy zárva van-e, miközben más rendőrök a kulcsokat keresték. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.