Lemondott Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke

külföld
2022 július 14., 17:36
comments 3

Bejelentette lemondását Mario Draghi olasz miniszterelnök csütörtök este, miután az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű kormánypárt kivonult a kabinet energiacsomagjáról tartott szenátusi szavazásról. „Még az este benyújtom lemondásomat a köztársasági elnöknek” - közölte Draghi a kabinettel. Lépését a kormánykoalíció megszűnésével indokolta.

photo_camera Mario Draghi, Olaszország miniszterelnöke 2022. február 18-án Rómában Fotó: ANDREAS SOLARO/AFP

Ahogy néhány órával ezelőtt írtuk, felborította a Mario Draghi vezette nemzeti egységkormány egyensúlyát az Öt Csillag Mozgalom nevű kormánypárt, mely nem szavazott bizalmat a kormány energia-csomagjának a felsőházban tartott szavazáson csütörtökön. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.