Nagy István Ukrajnába látogat

diplomácia
2022 július 14., 05:51

Nagy István lehet az első magyar miniszter, aki Kijevbe látogat a háború kitörése óta. Facebook posztja szerint hajnalban elindult a háború sújtotta szomszédos országba, hogy a gabonaszállítmányokról tárgyaljon.

„Indulás Ukrajnába, mert a világnak szüksége van a gabonára” - írta az agrárminiszter.

Nagy István útrakészen Ukrajnába.
photo_camera Nagy István útrakészen Ukrajnába. Forrás: Nagy István facebook

Szijjártó Péter járt már Ukrajnában pár nappal a háború kitörése után, ám ő csak a határ túloldaláig, Csap településig jutott, ahol Kárpátalja kormányzójával egyeztetett. Agrárkérdésekről beszélni valószínűleg messzebb kell mennie majd Nagy Istvánnak.

Orbán Viktort egyelőre hiába hívta meg az ukrán fővárosba Volodimir Zelenszkij, nem ment el. „Ha a miniszterelnök utazik Kijevbe, azt mindenféleképpen be fogjuk jelenteni” - válaszolta Gulyás Gergely miniszter, amikor arról kérdeztük, elfogadja-e Orbán Viktor az ukrán elnök meghívását. Újabb kérdésre azt mondta, „nem született egyelőre arról döntés, hogy a miniszterelnök Kijevbe utazzon.” A Magyar Honvédség parancsnoka is csak titokban látogatta meg a fővárost és más háborús területeket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.