Nagy István Ukrajnába látogat

diplomácia
július 14., 5:51
comments 10

Nagy István lehet az első magyar miniszter, aki Kijevbe látogat a háború kitörése óta. Facebook posztja szerint hajnalban elindult a háború sújtotta szomszédos országba, hogy a gabonaszállítmányokról tárgyaljon.

„Indulás Ukrajnába, mert a világnak szüksége van a gabonára” - írta az agrárminiszter.

photo_camera Nagy István útrakészen Ukrajnába. Forrás: Nagy István facebook

Szijjártó Péter járt már Ukrajnában pár nappal a háború kitörése után, ám ő csak a határ túloldaláig, Csap településig jutott, ahol Kárpátalja kormányzójával egyeztetett. Agrárkérdésekről beszélni valószínűleg messzebb kell mennie majd Nagy Istvánnak.

Orbán Viktort egyelőre hiába hívta meg az ukrán fővárosba Volodimir Zelenszkij, nem ment el. „Ha a miniszterelnök utazik Kijevbe, azt mindenféleképpen be fogjuk jelenteni” - válaszolta Gulyás Gergely miniszter, amikor arról kérdeztük, elfogadja-e Orbán Viktor az ukrán elnök meghívását. Újabb kérdésre azt mondta, „nem született egyelőre arról döntés, hogy a miniszterelnök Kijevbe utazzon.” A Magyar Honvédség parancsnoka is csak titokban látogatta meg a fővárost és más háborús területeket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt