Nehéz idők járnak, kapott is plusz egymilliárd forintot a Köztársasági Elnöki Hivatal a kormánytól

július 16., szombat 8:52
14

Mintha nem is lenne pénzbehajtás az egyik oldalon, úgy osztogatott pénzt a kormány a pénteken megjelent Magyar Közlöny alapján. Jutott

De szükségét érezte a kormány, hogy megsegítse Novák Katalin köztársasági elnök hivatalát is több mint egymilliárd forinttal. Ebből 689 millió dologi kiadásokra és beruházásokra megy, 400 millióval pedig a hivatal protokollköltségét növelik. Utóbbi elég szép emelés, mert az idei költségvetésben összesen szerepelt 449 millió az államfői protokoll soron, ez majdnem megduplázódik.

Mint arról korábban már írtunk, a Köztársasági Elnöki Hivatallal a jövő évi költségvetés látványosan bőkezűen bánik. 2023-ban majdnem megduplázódik a személyi juttatások kerete (1,5 milliárdról 2,7 milliárdra), és a működésre is sokkal több jut majd (750 millió forint helyett 1,3 milliárd), mint ami az idei eredetei költségvetésben szerepelt.

A Magyar Közlönyben megjelent, költségvetési átcsoportosításokról szóló kormányhatározat szerint a Sándor palotában nem kell 2023-ig várniuk a bőségre, már 2022 második felére jelentősen megemelték Novák Katalinék költségkeretét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt