A Jobbik és a Mi Hazánk az Alkotmánybírósághoz fordul a katatörvény miatt

POLITIKA
2022 július 18., 17:51
comments 4

Miután Novák Katalin hétfőn délután aláírta a katatörvényt, a Momentum jelezte, hogy estére tiltakozást szerveznek a Sándor-palotához, a Párbeszéd kiírta Facebookra, hogy: Szégyen!, a Jobbik és a Mi Hazánk pedig egymástól függetlenül jelezték, az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

A Jobbik közleménye szerint „egy nemzet csalódott” Novák Katalinban, „amiért aláírta a katásokat ellehetetlenítő törvényt”. Azt írják, hogy „a több százezer honfitársunkat ellehetetlenítő rendelet miatt” az Alkotmánybírósághoz fordulnak, mert „a katatörvény nem léphet életbe”.

A Mi Hazánk pedig jelezte, hogy július 19-én kedden reggel 9:30-kor Toroczkai László egy sajtótájékoztatón jelenti be, hogy a Mi hazánk is az Alkotmánybírósághoz fordul a katatörvény módosítása miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt