Navracsics, Gulyás és Kocsis nem szavaztak az Európai Parlament felszámolásáról

európai unió
2022 július 19., 13:11
comments 14

Három fideszes képviselő nem nyomott gombot, amikor kedden napirendre került az Európai Unió jövőjéről szóló Fidesz-KDNP-s javaslat. A jelenlevő kormánypártiak közül mindenki igennel szavazott, kivéve Navracsics Tibort, Gulyás Gergelyt és Kocsis Mátét, pedig ők is bent voltak az ülésteremben. Néhány másodperccel korábban mindnyájan nemet mondtak a DK módosítójára.

Frissítés (16:00): A Fidesz sajtóosztálya jelezte, hogy „Kocsis Máté és Gulyás Gergely bejelentést tett az Országgyűlés jegyzői felé, miszerint a szavazati összesítő nem tartalmazza a szándékuk szerinti eredményt, noha igennel kívántak szavazni”. Arról nem írtak, Navracsics miért nem szavazott.

photo_camera Navracsics Tibor Fotó: Németh Dániel/444

A javaslat egyik előterjesztője éppen Kocsis volt, kiegészülve Kövér László házelnökkel, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel és Simicskó István KDNP-s frakcióvezetővel. A szöveg arról szól, hogy mit kellene elérnie a kormánynak az EU átszervezéséről szóló vitában. Szerepel benne például, hogy jelenlegi formájában fel kellene számolni az Európai Parlamentet, és be kellene tiltani az uniós hitelfelvételt. Orbán Viktor megszavazta.

Navracsics különleges helyzetben van, mivel tárca nélküli miniszterként éppen azon fáradozik, hogy hazahozza a költségvetésből nagyon hiányzó uniós forrásokat. A kormány a korábbi harcias retorikával ellentétben most nagyon engedékenynek mutatkozik Brüsszelben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt