2023-ig maradhat a káosz a reptereken az Emirates elnöke szerint

repülés
2022 július 21., 05:33

Világszerte súlyos problémákat okoz a repülésben az, hogy kevés a dolgozó. Nem bírják az utasrohamot a járvány alatt meggyengült, súlyos munkaerőhiánnyal küszködő repterek és légitársaságok. Hatalmas késések, járattörlések, elkevert csomagok, bosszankodó utasok vannak világszerte. Hétfőn például több tucat magyar ragadt az angliai Luton reptéren.

Tim Clark, az Emirates elnöke a Flightglobal tudósítása szerint azt mondta, hogy a teljes láncolatban szenvednek attól a cégek, hogy nem tudnak elegendő alkalmazottat toborozni, és a problémák csak jövőre szűnhetnek meg, írja az AIRportal.hu. Azt is mondta, hogy 2020-ban sok dolgozó hagyta el az iparágat, és nehéz pótolni őket, mivel néhány cég rosszul készült fel a járvány utáni helyreállásra.

photo_camera Fotó: BUGRAT DAVIT / HEMIS.FR/Hemis via AFP

Amikor repterekkel és egyéb vállalatokkal tárgyalt, mindig mondta, hogy ha a nemzetközi légi közlekedést érintő korlátozásokat feloldják, valószínűleg hirtelen fog visszatérni az utasok igénye, de több szereplő a felkészülés helyett inkább a költségeit igyekezett csökkenteni, fogalmazott Clark.

Willie Walsh, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) főigazgatója azt mondta, hogy a munkaerőhiány a következő hónapokban javulhat, szerinte év végéig rendeződik a helyzet. Nem minden régióban vagy légitársaságnál láthatók gondok, de egyetértett abban Clarkkal, hogy az elégtelen tervezés az oka néhány reptéri problémának.

Példaként a londoni Heathrow-t említette, ahol „a helyzetnek nem kellene olyan rossznak lennie, mint amilyen.” (airportal.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt