A Mol veheti meg az állami kukás cégeket

gazdaság
2022 július 22., 09:47
comments 8

A Mol Nyrt. nyerte meg a magyar állam által kiírt koncessziós pályázatot, így a jövőben a vállalat láthatja el az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot: a szerződés szerint 35 éven át az egész ország területén a háztartások és a gazdálkodó szervezetek évente mintegy 5 millió tonna hulladékának gyűjtését és kezelését, illetve a kapcsolódó létesítmények fenntartását, üzemeltetését, fejlesztését kell elvégeznie a majd a cégnek.

És mint a napi.hu írja, csütörtökön a kormány ki is hirdette a Magyar Közlönyben a döntést, hogy az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t, és az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft.-t a független értékbecslő szerint megállapított piaci áron és feltételek mellett megvásárolhatja a Mol Nyrt.

Hozzáteszik, hogy a Mol az első tíz évben 185 milliárd forintot fordít majd infrastrukturális és technológiai fejlesztésekre, a kötelező visszaváltási rendszer és a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működtetésére, valamint kialakít egy, évente legalább 100 ezer tonna települési szilárd hulladék energetikai hasznosítására alkalmas üzemet is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.