A Mol veheti meg az állami kukás cégeket

július 22., péntek 9:47
8

A Mol Nyrt. nyerte meg a magyar állam által kiírt koncessziós pályázatot, így a jövőben a vállalat láthatja el az állami hulladékgazdálkodási közfeladatot: a szerződés szerint 35 éven át az egész ország területén a háztartások és a gazdálkodó szervezetek évente mintegy 5 millió tonna hulladékának gyűjtését és kezelését, illetve a kapcsolódó létesítmények fenntartását, üzemeltetését, fejlesztését kell elvégeznie a majd a cégnek.

És mint a napi.hu írja, csütörtökön a kormány ki is hirdette a Magyar Közlönyben a döntést, hogy az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-t, és az NHSZ Nemzeti Hulladékgazdálkodási Szolgáltató Kft.-t a független értékbecslő szerint megállapított piaci áron és feltételek mellett megvásárolhatja a Mol Nyrt.

Hozzáteszik, hogy a Mol az első tíz évben 185 milliárd forintot fordít majd infrastrukturális és technológiai fejlesztésekre, a kötelező visszaváltási rendszer és a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer működtetésére, valamint kialakít egy, évente legalább 100 ezer tonna települési szilárd hulladék energetikai hasznosítására alkalmas üzemet is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt