Visszavonták a Club Aliga környezetvédelmi engedélyét

balaton
2022 július 26., 19:09
comments 7

Visszavonta a Somogy Megyei Kormányhivatal a Club Aligát érintő beruházásra kiadott környezetvédelmi engedélyt – írta meg az Aligai Fürdőegyesület.

A kormányhatározat indoklása szerint az engedélyt azért vonták vissza, mert az ingatlanfejlesztő nyilatkozatot nyújtott be a hivatalhoz azzal, hogy nem kívánnak élni az engedéllyel.

Azt írják, „az engedélyben foglalt fejlesztéseket a környezeti hatásvizsgálati eljárásban vizsgáltakhoz, értékeltekhez képest jelentősen eltérő műszaki tartalommal, moderált beépítési mértékkel, és egyes létesítmények célterületen belüli átpozicionálásával kívánják megvalósítani”, vagyis a fejlesztő (Tiborcz István és Mészáros Lőrinc egykori cége) arra jutott, hogy nem valósítják meg az eredeti terveket.

Az eredeti tervek 30 milliárdos, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról szóltak az egykori Club Aliga területén Aligaliget néven, és bele akartak nyúlni a helyi védettséget élvező fehér sziklás magaspartba, hogy ott 122 szobás, 6 szintes panorámás szállodát és apartmanházakat építsenek, illetve luxusvilláknak alakítsanak ki telkeket. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.