63 hónap börtönt kapott a Capitolium egyik ostromlója

külföld
2022 július 27., 05:25

Az 56 éves Mark Pondert 63 hónapos elzárásra ítélték Washingtonban, ezzel a Capitolium ostromlói közül ő kapta a leghosszabb börtönbüntetést - írja a Reuters. Még 2000 dollár kártérítés megfizetésére is kötelezték, és öt év és három hónapos szövetségi börtönbüntetése után három év felügyelet mellett szabadulhat.

Az ügy bírósági iratai szerint Ponder három rendőrt bántalmazott a Capitolium területén lezajlott összecsapások során. Tavaly nyáron a 38 éves tampai Paul Allard Hodgkins volt az első a Capitolium ostromlói közül, aki börtönt kapott. Hodgkins bűnösnek vallotta magát a kongresszus akadályozásában, miután betört a szenátusi ülésterembe, és Trump-pólóban szelfizett a QAnon Sámánnal. Hodgkins tartotta a Trump-zászlót akkor is, amikor a fanatikus trumpisták a szenátusban imádkoztak.

Ebből is látszik, hogy sokkal durvább volt a trumpista ostrom, mint ami a jelmezes képekből látszott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.