Megvan a Capitolium ostromlói közül az első, aki börtönt kapott

bűnügy
2021 július 19., 19:35

A 38 éves tampai Paul Allard Hodgkinst 8 hónapnyi szövetségi börtönben való elzárásra ítélték, miután a bíróságtól a vádak alapján akár 20 évet is kaphatott volna. Ezzel ő az első a Capitolium ostromlói között, aki letöltendő börtönt kapott. (A múlt hónapban egy indianai nő három év felfüggesztettet kapott.)

Hodgkins a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát a Kongresszus akadályozásában, miután betört a szenátusi ülésterembe, és Trump-pólóban szelfizett a QAnon Sámánnal, aki szintén ítéletre vár. Hopdkins tartotta a Trump-zászlót akkor is, amikor a fanatikus trumpisták a szenátusban imádkoztak.

2021. január 6-án, Donald Trump szónoklata után a hívei betörtek a Capitolium épületébe, ahol a képviselőház és a szenátus közös ülésén éppen a 2020 novemberi, Trump vereségével zárult elnökválasztás eredményeit hitelesítette volna.
photo_camera 2021. január 6-án, Donald Trump szónoklata után a hívei betörtek a Capitolium épületébe, ahol a képviselőház és a szenátus közös ülésén éppen a 2020 novemberi, Trump vereségével zárult elnökválasztás eredményeit hitelesítette volna. Fotó: Saul Loeb/AFP

Az amerikai kormány 18 hónapos büntetést kért Hodgkinsre 3 éves felügyelt szabadlábra helyezéssel, de Randolph Moss amerikai kerületi bíró 8 hónap letöltendőt és 2 év felügyelt szabadlábra helyezést ítélt meg. Moss azért adott enyhébb büntetést, mert Hodgkinsnek nem volt előzetes bűnügyi nyilvántartása, és megbánását fejezte ki az ostromban való részvétele miatt. Egyébként a QAnon Sámán is megbánta a tettét, és csalódott Trumpban. (Vice)