Már egészen a Velencei-tóig el lehet tekerni bringaúton

július 27., szerda 13:01
9

Eredetileg 2019-re ígérték, de 2022 nyarára végül elkészült a Budapest-Balaton kerékpárút Etyek és Velence közti szakasza, ezt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az MTI-vel.

A Budapest-Balaton bringaút 108,2 kilométeres hosszából az Etyek-Velence szakasz 32,6 kilométer hosszú, ebben benne van az a 2,9 kilométeres szakasz Gyúró és Tordas között, ami már korábban elkészült. A Budapest és Etyek közötti szakaszt június közepén adták át a forgalomnak.

A közlemény szerint a beruházás során 18 kilométer hosszan mezőgazdasági-kerékpáros vegyes forgalmú út épült a meglévő földutak leburkolásával, 1,9 kilométeren Nadap és Velence között új, önálló kerékpárút épült ki, 1,2 kilométeren felújították a burkolatot és kerékpársávot jelöltek ki. 8,6 kilométeren forgalomtechnikai beavatkozásokat (felfestés és táblázás) végeztek, építettek egy új hidat Pázmándon a Bágyom ér felett, a meglévőket pedig átépítették vagy felújították.

A projekt a Technológiai és Ipari Minisztérium (korábban Innovációs és Technológiai Minisztérium) megbízásából, a NIF Zrt. beruházásban, hazai forrásból valósult meg. A kivitelezést az Etyek-Todas szakaszon a Colas Út Zrt., a Tordas-Velence szakaszon pedig a Swietelsky Magyarország Kft. végezte, összesen nettó 2,7 milliárd forint értékben. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt